Wednesday, August 5, 2009

Прогнозират бум на интернет магазините у нас




Броят на онлайн магазините у нас ще се увеличи най-малко десет пъти до края на тази година.


Това прогнозира Георги Мирчев, управител на Mirchev Ideas и създател на първия български завършен продукт за електронни магазини Summer Cart, цитиран от money.bg.


Според него основни причини за растежа са постепенното популяризиранена интернет търговията, появата на ценово достъпни решения за онлайн магазини и интеграцията на този тип продукти със системите за онлайн разплащания.


Все повече българи свикват да пазаруват онлайн и осъзнават предимствата от това да закупиш една стока, без да ставаш от стола в къщи, посочи Мирчев.


Търговците вече разбират, че за да бъде успешна в интернет, една фирма трябва не просто да има сайт, а да разполага с модерно решение, позволяващо на повече потенциални клиенти да пазаруват нейните стоки, допълни експертът.


Една от ключовите причини за ръста на електронната търговия у нас е развитието на онлайн разплащанията, които улесняват взаимоотношенията между търговците и клиентите, пазаруващи по интернет.


По данни на ePay.bg, през първата половина на годината броят на транзакциите към електронните магазини у нас е над 83 хил., което е с 66% повече спрямо първото тримесечие на 2008 г.


Очакванията са тази тенденция да продължи възходящата си посока, тъй като все повече онлайн магазини започват да приемат електронни разплащания.


Според Георги Мирчев, това ще доведе не само до преки печалби за компаниите от този сектор, но и ще има огромно значение за повишаване на доверието към онлайн магазините през следващите години.

No comments:

Post a Comment

Counter