Thursday, August 6, 2009

Хакери блокираха "Туитър"




"Туитър" - бързо набиращата популярност интернет услуга за т.нар. микроблогинг, бе блокирана в четвъртък от хакерска атака.

Съоснователят на "Туитър" Биз Стоун съобщава, че услугата е станала жертва на атака, след която отказва да работи. Използвана е техниката на т.нар.denial of service attack, в която сървърите са бомбардирани до задушаване с търсене на връзка.

"Отбраняваме се срещу това нападение и ще публикуваме на блога си актуална информация за ситуацията и след това - да разследваме какво точно се е случило", допълва постингът на Стоун, цитиран от Ройтерс.

Сривът е започнал сутринта, но все още не е известен географският обхват на атаката, допълва Би Би Си.

"Нападение като това представлява злонамерен опит оркестрирано да се прекъснат или изолират услуги като онлайн банкиране, разплащания с кредитни карти и - в конкретния случай - използването на "Туитър" от клиенти и потребители", се казва още в съобщението.

Според компанията ComScore през юни 2009 г. сайтът е имал около 45 милиона потребители по света. Но понеже много хора влизат в "Туитър" през мобилните си телефони или програми посредници, действителният брой вероятно е по-висок, коментира Би Би Си.

No comments:

Post a Comment

Counter