Wednesday, August 5, 2009

Пребиха до смърт тийнейджър в китайска клиника за пристрастени към Интернет



Родителите на 16-годишния Денг Сеншан са се надявали, че месец след като го оставят в клиника за пристрастени към Интернет, синът им ще се прибере жив и здрав вкъщи. Семейството не е й предполагало, че само 10 часа след като са оставили Денг в клиниката, от там ще се им се обадят с трагичната вест за смъртта му.


Подобно на близо 10 милиона млади китайци, Дегн е бил пристрастен към Интернет. Родителите му решили, че проблемът е сериозен и го отвели в Guangxi Qihuang Survival Training Camp, като заплатили 7,000 йени (около 1400 лв) за лечение, което трябвало да продължи един месец.


Бащата предупредил персонала, че синът му е срамежлив и интровертен и ги помолил да не го напрягат твърде много, поне в първите няколко дни.


Вместо това Денг бил изолиран в самостоятелна стая и пребит до смърт от служители на клиниката, тъй като когато го накарали да тича той бягал твърде бавно.


От полицията съобщиха за медиите, че разследват четирима служители от персонала на клиниката, във връзка със смъртта на Денг.


Този случай повдига въпроса за лошото отношение, което търпят зависимите в клиниките в Китай. Миналия месец здравното министерство на страната забрани използването на електрошокови палки при лечението на зависимости.


По последни данни в Китай има над 10 милиона пристрастени към интернет тийнейджъри. В страната има над 338 милиона потребители на Интернет, като броят им надвишава цялото население на САЩ.

No comments:

Post a Comment

Counter